La forma de las ruinas

Juan Gabriel Vasquez

Una novel.la esplèndida. Vasquez fa un recorregut pels magnicidis de liders liberals a Colombia, i a l’hora  reflexiona sobre la mort anònima dels milers de persones víctimes dels enfrontaments en guerres que enfronten els poderosos, ja siguin conservadors i liberals, o el govern i els narcos de Pablo Escobar.

La història es desenvolupa a partir d’un fil conductor, que és la pròpia vida de l’autor i la relació que estableix amb dos personatges colombians que l’introduiran a una part de la història del seu propi país que desconeixia: la mort de dos liders liberals durant la primera meitat del segle XX, d’una banda Uribe, d’altra Gaitan.  De la seva ma coneixerà la visió d’aquells que no creuen en les casualitats i les coincidències i que darrera dels magnicidis veuen una conspiració dels poders fàctics de la societat colombiana. L’autor es posa en la pell d’aquells que es consideren portadors de la veritat que s’amaga darrera la mà que executa el magnicidi i que va molt més enllà de l’assassí, i ho fa amb tanta convicció que el lector  es sent dins de cada una d’aquestes històries de la Història. Així aquesta novel.la està formada per un conjunt de narracions autonomes amb un leit-motiv únic.

I en els interludis, o inclús dins de la història l’autor reflexiona sobre la mort, el comportament de les masses i el paper de determinats liders, la premsa i el seu paper com a quart poder, l’amistat, la família…

Molt aconsellable.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Llibres sobre el dol, Novel.la històrica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s