Soy Pilgrim

Terry Hayes

Una novel.la d’estiu que atrapa al lector i el submergeix en una trama apassionant. No ens hem d’enganyar no és una obra mestra de la literatura però és una d’aquelles novel.les que està molt ben tramada i el resultat és molt correcte. Fa un parell d’anys “El veritable cas de Harry Hollebecq” es va convertir en el llibre de l’estiu, i a mi “Soy Pilgrim” me l’ha recordat, tot i ésser molt diferent.

És una novel.la a cavall entre la novel.la d’espies i la novel.la policiaca. Si bé el protagonista és un espia, utilitza un cas policiac per encobrir la seva veritable identitat. De la mà del protagonista el lector s’adona que la caiguda del mur de Berlin i també l’atac a les torres bessones de l’11 S marquen un canvi radical al món de les agències d’intel.ligència, igual que tots els  canvis tecnològics. Hayes és capaç de plantejar al lector molt més que una novel.la d’acció, posa damunt la taula els perills del terrorisme actual, un terrorisme que té accès a un munt d’informació potecialment perillosa, com com es pot fabricar una bomba o bé com sinteitzar un virus mortal i que pot tenir un bis individual, que el fa terriblement perillós.  Tanmateix planteja el perill extrem d’un atac biotecnològic. L’autor és capaç de matenir el lector enganxat a la història, i a l’hora crea uns personatges força complexes, en que malgrat hi ha dos bàndols, tots tenen clars i obscurs, tenen elements bons i dolents, i fins i tot el terrorista no resulta odiós i té emocions. Aquest és un dels aspectes més interessants, tret dels membres dels càrtels de la droga, darrera la màscara dels espies hi ha persones, que estimen, tenen pors, i sentiments.

Molt aconsellable.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Novel.la negra

2 responses to “Soy Pilgrim

  1. Fa setmanes que el porto al kindle perquè també havia sentit que era la novel·la de l’estiu, tothom en parla molt bé. Ja veig que a tu també t’ha convençut 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s