Submissió

Michel Houlebecq

Una proposta sorprenent, de lectura agradable. Houlebecq situa els fets de la novel.la a França l’any 2022 i el narrador és un professor universitari especialitzat en Huysmann, un autor del segle XVIII que des del racionalisme  es converteix al catolicisme. El punt de partida són les eleccions presidencials del 2022, quan al final de la primera volta queden en primer lloc el Front Nacional de Marine Le Pen, i en segon un nou partit confesional i moderat, els Germans Musulmans. A partir d’aquí la primera qüestió és quina postura adoptaran els partits tradicionals, sobretot els d’esquerra, i en què estaran disposats a cedir. L’argumentari i el programa polític del nou president és increïble però coherent, i el més sorprenent és el paisatge social, polític i cultural que dibuixa després d’un temps de govern. És cert que Houlebecq adopta grans llicències literàries i així la sensació del temps narratiu desapareix, però planteja idees per reflexionar.

Paral.lelament la novel.la explica la vida i els pensaments del protagonista, amb girs inesperats i amb alguna escena eròtica, que E. L. James podria prendre de model, si porta a terme  l’amenaça d’escriure una quarta seqüela de Les ombres de Grey.

I a nivell de corpus narratiu, el propi alter ego de l’autor, el professor universitari, explica que les referències bibliogràfiques o aclaridores sobre pensadors i corrents filosòfics no les explicarà en forma de notes sinó que el lector ja buscarà la informació a internet, així que se’ns gira feina, però aprenem coses noves.

Una cosa us puc assegurar, no us deixarà indiferent.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Novel.la filosòfica, Novel.la històrica, Novel.la social

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s