Hombres buenos

Arturo Pérez Reverte

Esplendida, no us la podeu perdre. Hombres buenos relata la història de com l’Acadèmia de la Llengua espanyola va aconseguir, en el segle XVIII, un exemplar complert de la primera edició de l’Enciclopèdia, l’obra clau dels filosofs il.lustrats. Ara bé, la novel.la és molt més que això.

D’una banda l’autor permet que el lector l’acompanyi en la tasca de documentar-se per escriure, i així introdueix fragments que suposen un petit líbel dins de la narració. Molt curiós, concís i interessant, tot i que en algun moment sembla també una feina de propaganda  encoberta quan fa referència a llibres seus anteriors que ja havien utilitzat part de la documentació necessària per escriure Hombres buenos. 

D’altra banda el llibre recull un munt de reflexions filosòfiques, ideològiques i polítiques sobre la necessitat de canvis d’una societat en crisi, que amaga una pobresa absoluta tant en un sentit literal com de valors, i les diferents postures per afrontar el canvi o el manteniment d’aquest estat. L’eterna pol.lèmica sobre si és possible una renovació pacífica de la societat o cal una revolució violenta, i els diferents esteretips de pensament. Si bé la història es situa a la França prerevolucionària i a l’Espanya de Carles III, hi ha moltes reflexions que el lector pot estrapolar a l’Europa actual, i això fa de la novel.la una lectura doblement interessant.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Novel.la filosòfica, Novel.la històrica, Petites joies per pensar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s