Canada

Richard Ford

Esplèndid.

Una història que no  deixa indiferent. Una novel.la per pensar, que  planteja, d’una manera molt interessant, diversos tòpics dels pensadors de tots els temps.

Parla del destí i l’actitud davant la vida. Un home a punt de jubilar-se reviu la seva història personal i ho fa estructurant la seva vida en dos grans moments  de pèrdua en plena adolescència i  dels quals, contra tot pronòstic,  surt enfortit. La narració és tan fluida i absorbent que el lector acaba revivint l’experiència d’aquest adolescent de quinze anys que primer veu com el robatori d’un banc comés pels seus pares destrueix, d’avui per demà,  la seva vida quotidiana i de cop i volta es troba al Canada, on una amiga de la seva mare l’acompanya per evitar que caigui en mans de l’Administració.  En un segon moment, ja a Canada, i quan encara no s’ha situat, l’assassinat a sang freda de dos homes a mans de la persona que “suposadament” se n’havia de fer càrrec, torna a destruir allò que encara no havia acabat de construir. El protagonista reflexiona al voltant del destí, contra el qual no hi pot fer res , està escrit i no depen d’ell,  però a l’hora la seva actitud de viure al dia i d’acceptar, no ja la pèrdua en si, sinó  la possibilitat de perdre, sense que això depengui d’ell mateix, li permet continuar vivint i fer-ho enfortit.

Parla també del bé i el mal. Hi ha una frase cap al final de la novel.la que crec que mereix una reflexió, quan planteja que una persona no és ni bona ni dolenta (tot i que hi ha moments de la història on clarament contradiu aquesta idea), sinó que un home és bo, quan ha tingut la oportunitat de fer el mal i ha optat per no fer-ho.

Són molts més els temes de reflexió i per això val la pena que no us la perdeu.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Novel.la filosòfica, Novel.la social, Petites joies per pensar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s