HHhH

Laurent Binet

És una obra sorprenent, podriem dir que és la història narrada com una novel.la o una novel.la que és història. L’autor explica l’atemptat que uns paracaigudistes txecs i eslovacs van cometre contra Heydrich, la mà dreta de Himmler i un dels nazis que van idear la Solució Final (l’extermini jueu als camps de concentració),  i les conseqüenties i represalies derivades d’aquest acte. El cert és que poques vegades un lector es sent atrapat per una història que ja coneix però en canvi la lectura esdevé quasi obsesiva per saber com acaba , tot i que ja es sap. Binet estructura el llibre en dues parts. A la primera situa el context històric i planteja el dilema de la novel.lizació de la Història, i a l’hora qüestiona el que en sabem dels personatges històrics. A la segona es situa en el moment de l’atemptat i sense perdre de vista les premises prèvies narra de manera trepidant els fets al voltant de l’atemptat de Hydrich i les seves represàlies.

He de confessar que al començament l’autor em va resultar un xic pedant, però a mesura que avançava el llibre, anava sent cada cop més particep de les seves reflexions.

Una obra molt interessant, i si jo continues impartint història a un institut una bona lectura per als alumnes de Batxillerat. Una gran lliçó d’història.

Molt interessant també l’entrevista que Oscar Lopez li va fer al darrer Pàgina 2

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Novel.la històrica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s