Lágrimas en la llúvia

Rosa Montero

Una història policiaca, amb tots els ingredients d’una trama de novel.la negra (intriga, complots, enganys…) situada en un entorn futurista. D’entrada és una novel.la curiosa que atrapa al lector i se’t fa difícil deixar perquè sempre vols saber que vindrà després. Per sota de la història policiaca, Rosa Montero fa una reflexió sobre els conflictes racials i  el rebuig d’allò que és diferent, aixì com el valor de la tecnologia. Situa  la història a  un Madrid del segle XXII,  que forma part d’uns joves Estats Units de la Terra,  amb personatges de tres espècies diferents: els humans, els tecnohumans i els alienigenes.

Els tecnohumans són una picada d’ullet a la mítica pel.lícula Blade Runner basada en la novel.la de 1968 ¿sueñan los androides con ovejas eléctricas? de Phillip K.Dick , ja que són éssers amb forma humana a qui se’ls implanta una memoria i uns records per tal d’humanitzar-los, tot i que no deixen de ser androides. Són els replicants. De fet la pròpia Rosa Montero recull part del discurs  del replicant Roy just abans de morir, amb una frase que a l’hora dona títol a la novel.la: “Yo he visto cosas que vosotros no creeríais. Atacar naves en llamas más allá de Orión. He visto Rayos-C brillar en la oscuridad, cerca de la puerta de Tannhäuser. Todos esos momentos se perderán en el tiempo como lágrimas en la lluvia. Es hora de morir.”. Tot i això, la novel.la  reflexiona sobre el sentit de la vida i la mort però no entra en l’altre gran tema que és l’origen i la creació.

En resum, una proposta interessant, una trama que enganxa, però un final poc engrescador. En tot cas una bona proposta de lectura per a l’estiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Novel.la filosòfica, Novel.la negra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s